Hoezo Wout? Menéér Appels!

Ronald Frisart

,,O tempora, o mores'' (o tijden, o zeden), sprak Cicero in 63 voor Christus in de Romeinse Senaat. Hij hekelde de politieke toestand van die tijd. 2078 jaar later zeg ik het hem na: o tijden, o zeden.

De aanleiding is dat Victoria’s 82-jarige vrijwilliger Appels het eerst schopte tot Clubheld van Noord-Holland en vrijdag weliswaar naast de landelijke titel greep, maar niet omdat op zijn inzet iets zou zijn aan te merken. ’Wout Appels’ - zo stond het er echt, zowel in De Gooi- en Eembode als in De Gooi- en Eemlander.

Ik zal 10 à 12 zijn geweest, jeugdspelertje bij Victoria. Meestal was hij er ook: meneer Appels. Geregeld trainde hij ons. Op een keer zou hij ballen aangooien die we moesten retourneren. Een van ons haalde hard uit. Meneer Appels maakte een gekke manoeuvre, billen naar achteren, het ook toen al kale hoofd juist naar voren. Een stoot lucht ontsnapte aan zijn longen. De bal had hem recht in het kruis getroffen! Wij lachen, maar niet recht in zijn gezicht. Dat haalde je niet in je hoofd.

Hij kon vriendelijk zijn of ernstig, meestal speelde er een glimlach om zijn lippen. En altijd reed hij in een grijs Trabantje.

Pas nu realiseer ik me dat hij destijds nog maar begin dertig was. Voornaam? We wisten niet eens of hij er een had. Hij was Menéér Appels. Proficiat met de heldentitel, Meneer Wout!

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.