Tweehonderd mensen in stille tocht voor mishandelde Bussumer

Bussum

Tweehonderd mensen liepen donderdagavond in Bussum mee in de stille tocht voor Jörgen Roelfzema die op kerstavond slachtoffer werd van mishandeling. De tocht had een ingetogen karakter. Burgemeester Milo Schoenmaker hield een praatje op het Raadhuisplein.

De burgemeester sprak onder meer zijn steun uit voor de familie en vrienden van de 34-jarige dorpeling, die door de klappen in een diepe coma is geraakt. Organisator van de tocht Tatiana Dirkse Van den Heuvel dankte de aanwezigen voor hun steunbetuiging mede namens de moeder en zus van Jörgen. Ze vertelde dat de kans dat hij het haalt klein is.

De demonstranten droegen waxinelichtjes mee. Twee van hen hielden een bord vast met de tekst 'Waarom?' Uit piëteit met het slachtoffer is café De Boemel aan de Herenstraat tot nader order gesloten. Doordat de eigenaar in verband met het geweldsdelict is ingesloten is er niemand met een geldige horecavergunning. De burgemeester meldde dat de politie de mishandeling nog onderzoekt en dat de toedracht nog niet helemaal uitgezocht is. Volgens hem doen er 'vele verhalen de ronde'.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.