Kokkerellen met coniferen in Pinetum

Koken met jeneverbes, een conifeer.

Koken met jeneverbes, een conifeer.

Susanne van Velzen
Hilversum

Pinetum Blijdenstein in Hilversum houdt zondag 2 september een Big Picknic.

De botanische tuin vol coniferen zet de deuren open voor culinaire liefhebbers. Bezoekers kunnen een picknickkleedje spreiden op het gras of plaatsnemen aan een van de tafeltjes. Er is volop te eten en drinken die dag. Bijzonder is dat er gekookt wordt met ingrediënten van coniferen. Zo legt de Biologische Slagerij Hilversum in de Smulhoek worsten met jeneverbessen op de barbecue. De jeneverbes is een conifeer uit de cipresfamilie.

Jeneverproeverij

In de Geurhoek demonstreert Rens Spanjaard hoe je geuroliën uit coniferen kunt verkrijgen. De oliën die hij laat ruiken zijn allemaal in het Pinetum Blijdenstein geoogst. Tanja Hilgers geeft rondleidingen over de medicinale en mystieke kracht van coniferen. En Christian Pfeiffer van Anker Weesp, stoker van Anker Weesp jenever komt vertellen over de geschiedenis van het stoken. Hij neemt jenever mee om te proeven. Er is muziek van handpanspeler Joris Cohen. De Big Picknic is van 12.00 tot 17.00 uur in het Pinetum, Van der Lindenlaan 125 in Hilversum.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.