Meer getuigen gehoord in Huizer ontuchtzaak

© Foto: ANP

Anke Sprakel
Huizen

De inhoudelijke behandeling van de strafzaak tegen de 53-jarige Huizer Jeroen B., die beschuldigd wordt van ontucht met een minderjarige, laat nog op zich wachten. De zaak staat nu vrijdag 16 september op de rol.

De rechtbank Lelystad besloot vrijdag tijdens een pro forma zitting de strafzaak aan te houden. Dit in verband met het verzoek van de verdediging om nog acht getuigen te mogen horen. Deze vraag is gehonoreerd, waardoor de inhoudelijke behandeling pas in september kan gebeuren.

De Huizer wordt ervan beschuldigd van 1995 tot 1999 ontucht te hebben gepleegd met een meisje dat toen minderjarig was. Dat de strafzaak meer dan vijftien jaar later voor de rechtbank wordt behandeld, komt omdat de vrouw pas in 2015 aangifte heeft gedaan.

Eind 2014 besluit de vrouw haar moeder in vertrouwen te nemen en vertelt haar over de ontucht. Eigenlijk wil het slachtoffer in eerste instantie helemaal geen ruchtbaarheid geven aan haar verhaal. Pas als haar moeder de politie op de hoogte stelt en deze contact met haar opneemt, durft de vrouw de stap te zetten om alsnog aangifte te doen tegen de 53-jarige Huizer. Haar besluit om toch aangifte doen en haar verhaal te vertellen heeft vooral te maken met het feit dat zij niet wil dat meer kinderen de dupe worden van de man, zo verklaart zij tegenover de politie.

De 53-jarige B. is opgelucht dat zijn advocaat de gelegenheid krijgt de getuigen te ondervragen, zodat zij precies kan uitzoeken wat er tussen 1995 en 1999 werkelijk gebeurd is.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.