Shanghai geweldig en inspirerend voor Gooise musici

Redacteur Hilversum
Shanghai

Gooise musici Angelo van den Burg, Eric Blom en René Meister geven 19 en 20 april enkele performances in Shanghai in combinatie met de sculpturen van Ronald Westerhuis. Eric Blom doet voor de laatste keer verslag. Aflevering 3 - slot.

Zondag na de optredens. In een roes lopen we door de stad, het is fris lenteweer, we zijn moe maar voldaan. De shows zitten erop en de reacties waren lovend. We zijn op weg naar het beroemde Peace Hotel dat werd gebouwd in de jaren 20 van de vorige eeuw. Daar ervaar je het Shanghai zoals in Kuifje en de Blauwe Lotus. Peter Potman, de Consul-Generaal heeft ons uitgenodigd om wat te komen drinken en kennis te maken met wat mensen. Ik moet hem natuurlijk ook mededelen dat ik geen deel zal uitgaan maken van de 'Expats'-band want BEARproject heeft absoluut de prioriteit. De teleurstelling is van zijn gezicht af te lezen maar hij begrijpt het. Hij vond onze performance zeer bijzonder, dat we vakwerk leverden en ons land op een bijzondere manier voor het voetlicht brachten: "jullie blijven weg van de geijkte paden".

Die steken we in onze zak want dat is wat we willen, want de ambitie om een Koningslied te schrijven hebben we niet. We gaan verder op onze eigen manier. Er zijn al plannen om op Lowlands te spelen op het grote beeld van Ronald A. Westerhuis, we willen de show opvoeren in het Gooi maar ook in filmmuseum Eye in Amsterdam, in musea en galeries en op andere bijzondere evenementen.

Het geeft een enorme boost aan BEARproject. We zijn uitgebreid geïnterviewd door ICS, een lokaal tv station met 35.000.000! kijkers. Speciaal voor de reporter improviseerden we wat op onze instrumenten. "Speciaal voor jullie", lieten we na afloop weten. Vonden ze geweldig. Tijdens het optreden stond de cameraman met een warme lamp op mijn oor te filmen. Wat een kick. Dat je het initiatief neemt en dan hier staat en gewoon je muziek en je film kunt delen met mensen die aan de andere kant van de wereld wonen .

De roes is terecht. Natuurlijk nog die jetlag en een kleine culture shock, maar het was geweldig en inspirerend. Een bekende Chinese choreografe gaat een dans maken op onze muziek. Een groot evenementenbureau wil samenwerken en we hebben Chinese muzikanten ontmoet met wie we graag willen samenwerken. BEARproject wil weer terug naar Shanghai en nog veel meer...

Eric Blom

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.