Gespreid bedje voor sint in Soest

Redactie Hilversum
Soest

In Soest is iedereen klaar voor de komst van Sint Nicolaas. Vrijdag werden de dekens in museum Oud-Soest nog eens lekker opgeschud en zocht medewerkster Joke al een paar kruiken op om Sinterklaas een warm welkom te bereiden.

Ook de vrijwillligers van stichting Sinterklaas optocht Soest hebben alles al voorbereid. Zo hebben zij ervoor gezorgd dat de zwarte pieten weer ruim kunnen strooien met pepernoten.

,,We hebben als sinterklaascomité maar liefst duizend kilo pepernoten ingeslagen’’, verklapt woordvoerder Manon Smeeing. ,,Dat klinkt best heel veel, maar dat gaat in en rond zo’n optocht helemaal op’’.

De voorbereidingen zijn nu wel op een hoogtepunt. De optocht wordt ieder jaar groter en elke keer bedenken de pieten weer andere items waarop ze door de straten kunnen gaan. Zo zijn de ruiter- en amazonepietjes er weer bij.

,,En ook de brandweeroldtimer maakt weer de rit met de pieten’’, vertelt Smeeing. ,,Het is elk jaar weer spannend of die oude wagen het redt. Maar de pieten hebben ook nu de wagen weer goed opgekalefaterd.’’

Smeeing blijft weg van de discussie over de kleur van de pieten. ,,Het wordt weer een ouderwets gezellig feest voor de kinderen. Zij staan morgen centraal en we gaan ervan uit dat het voor hen weer genieten wordt’’.

Meer nieuws uit GE

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.