Man uit Nieuwegein opgepakt voor moord Ronald Bakker

Man uit Nieuwegein opgepakt voor moord Ronald Bakker
Huizen

De politie heeft een verdachte aangehouden voor de moord op Ronald Bakker uit Huizen in september vorig jaar. Het gaat om een 33-jarige man uit Nieuwegein.

De verdachte werd in de nacht van maandag op dinsdag aangehouden. De politie denkt dat de verdachte op woensdagavond 9 september 2015 Ronald Bakker in Huizen heeft doodgeschoten.

Op de avond van zijn dood kwam Ronald Bakker rond 18.20 uur thuis van zijn werk in Nieuwegein. Hij parkeerde zijn auto voor zijn huis aan de Rendier in Huizen. Nog voordat hij kon uitstappen werd hij plotseling van dichtbij in zijn auto neergeschoten. Hij stierf ter plekke aan zijn verwondingen. De dader vluchtte hierna op een donkerkleurige motorfiets.

Een grootschalig onderzoek van de politie leidde uiteindelijk naar de 33-jarige man uit Nieuwegein, hij werd afgelopen nacht in Amsterdam aangehouden.  Dinsdagochtend is door de recherche in de woning van de verdachte en op andere locaties in de omgeving van Utrecht doorzoeking gedaan

Het slachtoffer werkte bij een zogeheten spyshop in Nieuwegein, waar onder meer (anti-)afluisterapparatuur, spionagecamera's en gps-volgsystemen worden verkocht. De politie heeft tot nu toe geen aanwijzingen dat het Bakker zich bezig hield met criminele activiteiten. Het is dan ook nog onduidelijk waarom het slachtoffer om het leven werd gebracht. De recherche zet het onderzoekt voort en sluit meer aanhoudingen niet uit.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Keuze van de redactie