Vestival Vocaal met 1100 zangers

Vestival Vocaal.© foto pr

Rudolf Hunnik
Naarden

Veertig koren uit het Gooi en de Vechtstreek, bij elkaar zo’n 1100 zangers, doen zaterdag 23 september mee aan het vierde Vestival Vocaal in Naarden-Vesting.

Om 11.00 uur komen alle koren bijeen in de Grote Kerk om onder leiding van Gerard van Amstel gezamenlijk het lied ’Avond’ van Boudewijn de Groot te zingen. Hiermee wordt het korenfestival geopend, waarna de koren uitwaaieren over vijftien verschillende locaties.

Zo wordt er gezongen in horecagelegenheden, in het stadhuis, de Andreaskerk, het Comenius Museum, het nieuwe cultureel centrum De Mess en het Nederlands Vestingmuseum.

Als het weer het toelaat zijn er ook optredens buiten; rond het standbeeld van Comenius aan de Marktstraat en op een rondvaartboot in de gracht. Rond 16.30 wordt Vestival Vocaal afgesloten met wederom een samenzang in de Grote Kerk. Het slotlied is nog een verrassing.

Voor het festival is een passe-partout entreekaart te koop voor 8 euro. Kinderen tot 12 jaar betalen 2 euro. Entreekaarten zijn op de dag zelf te koop bij de mobiele verkopers rond de Grote Kerk. Voor meer informatie: www.vestivalvocaal.nl.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.