Op zoek naar koopjes in Jachthaven Naarden

Redacteur Hilversum
Naarden

Voor het eerst sinds lange tijd was er weer een boot accessoirebeurs in de Jachthaven van Naarden. Echte koopjesjagers kwamen al vroeg in de ochtend, maar na een dag blijft genoeg moois over.

,,We hebben geen flauw idee wat dit is", vertellen Piet en Caroline Mulder. Op de tafel voor ze ligt een uitgebreid assortiment aan huis- tuin- en bootaccessoires. Tussen geel uitgeslagen boeken liggen zwemvesten en stuk of wat katrollen. En een mysterieus apparaat. Of het een bootaccessoire is weten de Mulders ook niet meer. ,,We vonden het mooi, daarom hebben we het ooit gekocht." Het lijkt wel wat op een olielamp. Onder het deksel steekt een lont naar buiten.

Een voorbijganger meent dat het een waterfilter is. ,,Door de hitte zuiver je het water en dan krijg je drinkwater." Caroline haalt haar schouders op. ,,Het zou kunnen, maar hoe dat dan werkt? Misschien kan morgen iemand het ons vertellen."

Even verderop staat Guus Vonk met zijn oude accessoires. Mooiste stuk is een handwasmachine: de Wonderwash. Wegens gezondheidsklachten moest hij zijn boot van de hand doen. De boot is er niet meer, de accessoires bleven over. ,,Ik ben nu bezig met onthechten. Ik hoop dat de spullen terecht komen bij mensen die er nuttig gebruik van kunnen maken." Mensen kunnen iets uitzoeken, en een bedrag dat ze ervoor over hebben doneren aan de KNRM - ,,Met dat doel heb ik als watersporter nou eenmaal het meest."

De bootaccessoirebeurs is het hele weekend van 21 en 22 september.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.