Doelpuntfestijn bij VVSB levert Spakenburg één puntje op

Robert Berkeley
Noordwijkerhout

Spakenburg is samen met koploper Jong AZ na negen duels in de tweede divisie het meest productief gebleken (23 treffers), maar de ’blauwen’ staan ook in de top drie van teams met de meeste tegengoals (20). Het zijn statistieken die passen bij het doelpuntenfestijn van Spakenburg zaterdagavond bij VVSB in Noordwijkerhout: 4-4.

De thuisploeg begon zeer voortvarend. Al in de eerste minuut kreeg Tim de Rijk een enorme kans en twee minuten later was het wel raak voor VVSB: spits Giovialli Serbony rondde koeltjes af. Daarna nam Philip Ties Spakenburg bij de hand. Hij kopte uit een vrije trap van Kees Tol de gelijkmaker binnen en zette zijn ploeg even later op voorsprong door weg te draaien bij zijn tegenstander en de bal in de korte hoek te mikken. In de blessuretijd van de eerste helft bracht Serbony de Noordwijkerhouters weer langszij.

De VVSB-spits bleek in de rust niets van zijn scherpte te zijn verloren; in de eerste minuut van de tweede helft kwam hij vrij voor het doel van Spakenburg en schoot op de paal. Nog geen tien minuten later lukte het Serbony wel om zijn derde van de avond en zevende in totaal dit seizoen te maken. Lang kon VVSB niet genieten van de 3-2-voorsprong, want twee minuten later was het alweer gelijk. Eric Veerman, die een basisplaats had in de blauwe aanval ten koste van aanvoerder Danny van den Meiracker, scoorde uit een corner van Matthijs Blijham. Maar vervolgens was het drie minuten later wéér raak. De thuisclub kreeg een strafschop en Vladimir Jozic benutte die. In de periode die volgde had VVSB twee grote kansen om de voorsprong te vergroten, maar Spakenburg-keeper Theo Timmermans bewees zijn waarde en hield beide keren de bal uit zijn doel.

Een klein kwartier voor het einde kon Veerman van dichtbij de 4-4 scoren, nadat invaller Olivier Pilon daar de bal voor hem had afgeleverd. Het leverde Spakenburg een zwaarbevochten puntje op en gezien de kansenverhouding na rust mocht de ploeg van trainer Hans van de Haar daar niet over klagen.

Meer nieuws uit Sport Regionaal