Ouder & Kind Festival 2017

’Verbinding tussen ouder en kind een boost geven.’

’Verbinding tussen ouder en kind een boost geven.’© eigen foto

Eddie de Paepe
Huizen

De derde editie van het Ouder & Kind Festival vindt plaats in De Krachtcentrale en vormt zaterdag 7 oktober de afsluiting van de Week van de Opvoeding in Huizen.

Het gaat om een burgerinitiatief van Imada de Ru, Jennifer van Balkom, Dorien Sillevis en Mariska Bernardt. Het doel van het gratis toegankelijke festival is ’de verbinding tussen ouder en kind even een boost geven’. In de workshops hebben de kinderen de regie. ’Wij zien het festival ook als podium voor ‘jonge’ ondernemers uit de regio om hun kennis, producten en diensten op een laagdrempelige manier aan te bieden’, melden de organisatoren. Alle kosten worden tot nu toe gedragen door de initiatiefneemsters.

Lijntjes

Dit jaar zijn zij door de gemeente gevraagd om deel te nemen aan de Week van de Opvoeding in oktober. Dit is een landelijk initiatief met als thema: Buiten de lijntjes. ’Het thema loopt als een rode draad/lijntje door de dag. De uitreiking aan de winnaar van de tekenwedstrijd zal plaatsvinden op het festival.’

Workshops

Op 7 oktober worden diverse (betaalde) workshops aangeboden die inspelen op de verbinding tussen ouder en kind, onderverdeeld in: Creatief en Talent, Educatief, Ontspanning en Balans, Sport en Spel, Food, Muziek en Dans. Verder zijn er op het terrein diverse ‘gratis’ activiteiten zoals schminken, ballon blazen, kinderplein onder leiding van ’t Startblok, sportparcours en rope skipping. Verder is er muziek en geven professionals lezingen over opvoeding, kinderboeken, kunst en leren.

Foodtrucks

Op het terrein zijn kraampjes met producten en info over voeding, gezondheid en opvoeding, kraampjes met eten en drinken, en foodtrucks. Daarnaast verzorgen Projump en Dynamic Arts buiten diverse demo’s rope skipping en dans.

Meer informatie:

www.ouderenkindfestival.nl

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.