Eerste punt Spakenburg zonder De Kock

sportredactie Gooi- en Eemlander
Katwijk

Spakenburg heeft zonder de gisteren ongeslagen Johan de Kock het eerste punt van het seizoen weten vast te stellen. Dat hadden er eigenlijk drie moeten zijn voor de ploeg van interim-trainer Jochem Twisker. Op bezoek bij het zeer teleurstellende Katwijk speelden de 'blauwen' een half uur tegen tien man. Toch bleef het bij 1-1.

Vrijdagmiddag werd De Kock aan de kant gezet door Spakenburg met als voornaamste uitleg dat er geen vertrouwen was dat hij na de slechte start van de competitie, drie nederlagen op rij, geen positieve draai meer kon brengen. Twisker staat voorlopig voor de groep tot er een nieuwe trainer wordt benoemd. Daarnaast is Melrik Beukers weer eens van stal gehaald om op de bank te assisteren. En zoals altijd ging hij weer als een volledig oncontroleerbaar vat buskruit tekeer. In de slotfase sprong Beukers zelfs zo driftig van zijn plastic stoeltje op dat hij, nog net in het coachvak, op zijn kont gleed.

De zoveelste kunstgreep die Spakenburg in ruim een jaar tijd uithaalde leek in Katwijk te resulteren in een goed resultaat. De regerend landskampioen viel zwaar tegen en werd in de eerste helft eenvoudig onder controle gehouden door Spakenburg. Kees Tol klaagde vorige week nadrukkelijk dat hij maar geen goede ballen kreeg. Ditmaal was dat wel het geval, maar had hij net zoals Maurice van der Wilt zijn vizier allesbehalve op scherp. Het doelpunt moest dan ook komen van een verdediger. Uit een corner wist Rico Wolven raak te schieten.

Na de pauze leek het duel volledig te kantelen. Jerginho Sahadewsingh krulde op schitterende wijze een vrije trap binnen. Nog geen twee minuten later maakte Robert Susan echter een oliedomme overtreding op de middenstip, door scheidsrechter De Lima Schepens terecht bestraft met rood. Het was overigens de enige goede beslissing van de arbiter. Hij miste in het resterende half uur een overduidelijke handsbal van Hayri Pinarci in het strafschopgebied en gaf Jeffrey Jongeneelen geel voor een schwalbe, waar ook dat toch veel weg had van een strafschop. Aan de andere kant zou Tol in de ogen van de scheidsrechter ook een duik hebben gemaakt, maar ditmaal kwam er geen kaart uit zijn zak.

Ondertussen vergat Spakenburg om het overtal uit te spelen voor de winst. Een aantal goede kansen werden omzeep geholpen, waarna het in de laatste tien minuten een ren je rot show werd. Katwijk kreeg daarin de beste kansen, maar het werd duidelijk dat routinier en invaller Martijn Gootjes zijn scherpte van vroeger wel kwijt is.

Meer nieuws uit Sport Regionaal