Spakenburg verkeert nog in fase van ’verandering’

Hans van de Haar© FOTO STUDIO KASTERMANS

Kasper Leenen
Groesbeek

De eerste nederlaag van Spakenburg in de tweede divisie is een feit. Op bezoek in Groesbeek gingen de ’blauwen’ met 1-0 ten onder tegen voormalig zondag-topklasser De Treffers.

Het begin van het seizoen van de Spakenburgers kan daarmee als wisselvallig worden beschouwd, daar eerder een winst en een gelijkspel werden behaald. „Toch ben ik wel tevreden hoor”, vertelde coach Hans van de Haar. „We verdienden het om te winnen en hadden minstens tien opgelegde kansen. We hebben het verzuimd om het af te dwingen dat is alles”, constateerde Van de Haar.

Over het spel zelf is er nog genoeg om ontevreden mee te zijn. De lange bal wordt te vaak en te snel gehanteerd en er worden teveel verkeerde keuzes gemaakt op cruciale momenten. „Maar toch ben ik positief gestemd. Alleen moeten we meer gaan durven. Het is niet zo dat de spelers de momenten niet herkennen wanneer we gewoon het middenveld kunnen gebruiken. Er zijn wel wat dingen veranderd ten opzichte van vorig seizoen. We willen wat aanvallender spelen. Dat heeft tijd nodig ook”, voorziet Van de Haar. Over de rol van spits en aanvoerder Danny van den Meiracker heerst wat discussie. De sterke aanvaller zou zich naar de mening van de oefenmeester wat te vaak laten zakken naar het middenveld, hetgeen ervoor zorgt dat de goalgetter er op het moment dat het moet gebeuren niet altijd voorin te vinden is. „Maar dat is ook een oorzaak-gevolg. Hij moet ook meer ballen krijgen van de anderen, want ik wil hem juist in de eindfase bij het spel betrokken hebben. Ook in deze wedstrijd had ik graag gezien dat de kansen meer voor hem waren geweest. Als hij vindt dat hij zich moet laten zakken, dan moet hij dat doen. We creëren in ieder geval genoeg.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal