Spoorbomenslachtoffer nog met lege handen

hilversum

Spoorbeheerder Prorail en de voormalig drummer van Kayak, Max Werner, krijgen een week om de Amsterdamse voorzieningenrechter te laten weten of zij wel of niet een oplossing zien voor hun geschil. Beide partijen stonden donderdagmiddag tegenover elkaar in een kort geding waarin Prorail weigert in te stemmen met een schadevergoeding van een ton aan Werner.

De Hilversummer was niet aanwezig, omdat, zo liet zijn advocaat weten, zijn medische toestand te slecht is.

Werner werd zeven jaar geleden geraakt door een spoorboom bij het centraal station in Hilversum. Hij liep hier volgens zijn zeggen blijvend rugletsel bij op waardoor hij moest stoppen met zijn net opgestarte productiebedrijf en hij afhankelijk werd van 24-uurs hulp. Kostenplaatje 1,8 miljoen euro.

Prorail stelt grote vraagtekens bij de schadeclaim en de gevolgen die het ongeluk voor Werner zou hebben gehad. Werner werd zeven jaar geleden geraakt door de spoorboom die vroegtijdig naar beneden ging. Daarbij raakte hij uit balans, kwam tegen het spoorweghekje terecht en viel achterover van zijn fiets op de grond. Maar Werner is ook een verwijt te maken, aldus de raadsvrouw van Prorail. Hij negeerde het rode licht. Maar nog belangrijker vond de advocaat de medische verslagen uit 2003, waaruit blijkt dat Werner een half jaar voor het ongeluk volledig arbeidsongeschikt is verklaard.

De centrale vraag die Prorail donderdag tijdens het kort geding opwierp, was of er een causaal verband bestaat tussen het bedrag dat Werner claimt en de gevolgen die het ongeluk op hem hebben gehad. Want als hij echt niets meer kon, waarom had hij dan in 2005 nog opgetreden in een Duits televisieprogramma en stonden er concertfoto's van Werner op het internet?

Prorail wil dat er een goed onderbouwd medisch onderzoek van Werners toestand voor en na het ongeluk komt. Dat is ook wat Werner wil, alleen zit hij met een praktisch probleem. De voormalig drummer heeft geen geld meer voor de juridische strijd. Prorail wil pas met geld over de brug komen als het medisch onderzoek is verricht en de rechter daar uitspraak over heeft gedaan. Wel zegde Prorail gisteren toe het medisch onderzoek te willen betalen.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.