Isolatie opgepakte Eemnessers schrijnt

Eerder haalde de politie onder meer een racy motorfiets en een gloednieuwe Jaguar weg bij de woonboerderij aan de Wakkerendijk. De oude Volvo bleef achter.© Archieffoto Caspar Huurdeman

Henk Runhaar
Eemnes

,,Voor mij geen feestdagen. Dat wordt een pizzaatje op de bank’’, verzucht een direct betrokkene. De bewoners, een vrouw en een man, van een luxueuze woonboerderij aan de Wakkerendijk in Eemnes zitten sinds half november vast - in volledige afzondering.

Niemand weet precies waarvoor. Ook niet, of misschien júist niet, degenen die het dichtst bij de verdachten staan. Het enige dat politie en openbaar ministerie kwijt willen, is dat het gaat om ’strafbare feiten op het gebied van drugs’.

Inmiddels is er via strafadvocaat Arjan Syrier wel sporadisch contact met het duo. Dat leidde tot het verzoek de boerderij in Eemnes leeg te halen. Zo hopen de arrestanten af te komen van de pittige huur, de van alle gemakken voorziene hoeve ’doet’ 2500 euro per maand.

Donderdag werden de laatste spullen uit het pand gehaald. Een deel van de inboedel is opgeslagen, ook gingen er meubels naar de kringloop. De Volvo stationwagen met lekke achterband die de politie op het erf liet staan, werd donderdag opgehaald door een sloopbedrijf.

Kennissen

Het duo woonde er sinds mei en is afkomstig uit Hoorn. Dat zeiden ze zelf tegen omwonenden en wordt bevestigd door betrokkenen. De opgepakte man en vrouw zouden slechts kennissen zijn van elkaar.

Sinds hun arrestatie zijn ze afgesneden van de buitenwereld. Of hun bezwaar tegen dit strenge regiem door de rechtbank wordt gehonoreerd, is nog niet duidelijk. Advocaat Syrier wil nu niet op de zaak ingaan.

Op 8 februari, als de zestig dagen voorarrest van de vrouw erop zitten, is er een eerste (pro forma) rechtszitting. Daar zal niemand veel wijzer worden, kondigt justitie nu al aan. Het voorarrest van de man loopt tot begin maart.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.