Terrassentest: Maxx Coffee & Wine Bar

Marjolein Vos
Hilversum

Hij is inmiddels niet meer weg te denken in de zomer; de terrassentest van De Gooi- en Eemlander. Ook deze zomer bezoeken we weer zestien terrassen in Gooi, Vechtstreek, Plassen en Eemland. Op welk terras zitten we er relaxt bij, waar is de bediening vlot en vriendelijk ondanks de drukte, in welke zaak valt de rekening uiteindelijk mee en waar is toiletbezoek alleen bij hoge nood aan te raden. Vandaag: Maxx Coffee & Wine Bar

Het is snikheet als we besluiten om Maxx Coffee & Winebar aan de Gijsbrecht van Amstelstraat te onderwerpen aan de terrassentest. Eerste wat opvalt: vrolijke, knalgele tafeltjes, opgesteld in een lange rij over de hele breedte van het terras. De stoelen -zwart kunststof en zeer comfortabel- staan allemaal gericht naar de winkelstraat die de laatste tijd steeds populairder wordt. De Gijsbrecht leeft. Zelfs op maandag, als het gros van de winkels pas rond het middaguur opengaat, is er van alles te zien: auto’s, busjes, scooters, fietsers, wandelaars.

Stadje

Je kunt er vanaf het terras van Maxx lekker lang, uitgebreid en ongegeneerd naar kijken. Natuurlijk ruikt het er niet naar zomerse bossen of fleurige pluktuinen. Nee, bij Maxx ruikt het naar uitlaatgassen. En stil is het er ook niet. Geen ruisend riet of kabbelend water van een adembenemend meer. Maxx is een stads terras. Zeker met dit weer, waan je je haast in een Frans stadje.

Goed. We zitten dus helemaal prima, lekker in de schaduw. Gelukkig, want de temperatuur lijkt met de minuut op te lopen. De kaart wordt vlot gebracht en de eerste bestelling - een kleine verse jus d’orange en een Caffé Latte - wordt opgenomen. Maxx onderscheidt zich van andere restaurants door de nadruk te leggen - de naam zegt het al - op koffie en wijn. Ook thee is er in tal van soorten, met een uitvoerige beschrijving van de achtergronden in de menukaart. Een wijntje gaat ons net even te ver. We besluiten het eenvoudig te houden en bestellen respectievelijk een Zomersalade (roombrie, aardbeien, gemengde salade, tomaatjes, komkommer, walnoten en voorzien van een balsamico-dressing) en een warm Broodje Geitenkaas (zachte kaas op vers, warm bruin brood met een knapperig randje, flink wat rucola, geroosterde pijnboompitten, zongedroogde tomaatjes en truffelhoning).

De bestelling komt vrij snel door en valt absoluut niet tegen. Het zijn misschien geen culinaire hoogstandjes, maar ze voldoen honderd procent aan de verwachting: verse ingrediënten, royale porties, verzorgd geserveerd en smakelijk. Kleine aantekening: de prijs van de Zomersalade vinden we fors: met z’n 13 euro flink hoger dan het broodje geitenkaas (8 euro 50) dat qua omvang en inhoud echt niet onder doet voor de salade. De karaf water, die we bij deze lunch bestellen is kosteloos. Dat lijkt logisch, maar dat is het niet, zo weten we uit de praktijk. Pluspunt dus!

Populair

Vaste prik in deze rubriek is ’de hygiëne’. Nou, daar kunnen we kort over zijn: die is helemaal in orde. Spic en span. En dat is niet het enige. Wandelend naar de toiletten hebben we even de kans om het restaurant binnen te bekijken. Leuk! Beetje hippig, ruige materialen, zoals steigerhout, en koper, een robuuste bar, knalgele muur, een schitterend boeket op de lange leestafel. Al met al: absoluut niet inwisselbaar.

Maxx heeft een heel eigen, en vooral ook heel eigentijdse uitstraling, perfect passend in de steeds populairdere Gijsbrecht van Amstelstraat.

Na een hete cappuccino -lekker, hoewel er naar onze smaak net iets te veel melk is toegevoegd - rekenen we 29 euro 50 af. Gezien de eenvoud van de gerechten niet heel goedkoop, maar zonder meer een aanrader na een gezellig rondje shoppen.

Score

Sfeer: 7,8

Bediening: 7,5

Hygiëne: 8

Eten: 7,5

Prijs-kwaliteit: 7

Cijfer: 7,5

Foto: Studio Kastermans/Ben den Ouden

Meer nieuws uit GE

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.