Huiver voor meervoudige bewoning villa’s in Hilversum

Ronald Frisart
Hilversum

Bewoners van het Noordwestelijk Villagebied in Hilversum willen niet dat het makkelijker wordt in woongebouwen in hun wijken meerdere woningen onder te brengen. Dat schrijft wethouder Floris Voorink (ruimtelijke ordening) aan de gemeenteraad.

Voorink zal dan ook geen voorstel maken om het Noordwestelijk Villagebied onder het paraplubestemmingsplan te brengen dat voor een aantal andere Hilversumse wijken de mogelijkheid van meervoudige bewoning regelt.

Dat paraplubestemmingsplan is er gekomen omdat bewoners van de wijken Geuzenbuurt, Oosterspoorplein, Klein Rome en Ooster- en Nieuwstraten veel hinder hadden van meervoudige bewoning van panden. Dat drijft bijvoorbeeld het aantal auto’s in de straat op en is er ook geregeld sprake van geluids- en andere overlast. In het paraplubestemmingsplan staat dat het in deze wijken in beginsel niet is toegestaan panden te splitsen. En als het wel gebeurt, moet de splitsing aan bepaalde eisen voldoen.

Op 30 maart vroeg Hart voor Hilversum Voorink om eenduidigheid. HvH wilde ook het Noordwestelijk Villagebied onder het paraplubestemmingsplan laten vallen en de eisen versoepelen die in de villawijken worden gesteld aan meervoudige bewoning. Voorink zou eerst zijn licht eens opsteken bij de vertegenwoordigers van Trompenberg, Boomberg, De Parken en Raadhuiskwartier, waarop HvH de motie aanhield.

Inmiddels heeft Voorink vertegenwoordigers van het villagebied gesproken. Die willen juist dat de gemeente heel terughoudend is met het toestaan van woningsplitsing.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.