Bussums ’parelwinkeltje’ Pure en Timeless bestaat negen jaar

Alexander Poort
Bussum

Pure en Timeless bestaat negen jaar. In die tijd heeft de webwinkel gericht op parels zich ontwikkeld tot een plek die bekend Nederland weet te vinden, met ook nog een fysieke winkel in Bussum.

Eigenaresse Francis Hage is trots op wat er is bereikt. ,,Toen we negen jaar geleden met onze webwinkel begonnen had ik alleen ervaring met fysieke winkels. Ik wist helemaal niets van het runnen van een webwinkel en wat daar allemaal bij komt kijken. Inmiddels hebben we alles wel meegemaakt, van onbetrouwbare leveranciers tot klanten met dubieuze bedoelingen en technische problemen.’’ Dit alles is overwonnen en de website draait al jaren stabiel.

Wel merkte Hage in de begintijd dat er bij klanten nog altijd een drempel is om luxe sieraden online te kopen. Daarom heeft zij eerst een geimproviseerde showroom in het leven geroepen. Dit resulteerde twee jaar geleden in een echte winkel aan de Schoolstraat 3 in Bussum. ,,Mensen kunnen online kennis maken met onze produkten om deze vervolgens persoonlijk in de winkel te komen bekijken of samenstellen. In de winkel hebben mensen de mogelijkheid om de parels zelf te vast te houden, te passen en de verschillende kwaliteiten te zien voordat wij er een sieraad van maken’’, verklaart Hage het succes van de winkel in combinatie met de webshop. Hage merkt bovendien dat het ook andersom werkt, eerst in de winkel iets uitzoeken en het vervolgens online bestellen. ,,Het is leuk om te zien dat deze manier van werken succesvol is. En natuurlijk om onze sieraden terug te zien op tv en in films en bij politici.’’

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.