’Debacle dreigt voor sauna in Soesterberg’

© Illustratie AFP

Soest

De toekomst van het slechts één jaar oude, failliete miljoenenproject Omega Spa en Wellness Soesterberg lijkt onzeker. Onduidelijk is wie het bedrijf dat grote verliezen leed weer op de rails krijgt.

Een overleg donderdagmiddag van de belangrijkste aandeelhouders, onder wie Bart en José Zieleman, met manager en mede-eigenaar Marco Snoek leverde niet het gehoopte resultaat op. Een persbericht waarvan beloofd was dat het gisteren aan het begin van de avond zou komen, werd tot nader order uitgesteld.

Curator Marcel Groen van de op 4 augustus failliet verklaarde sauna is op vakantie, Zieleman en Snoek willen of kunnen niet zeggen wie nu de regie kan en zal nemen. Vraag is ook of de banken nog voldoende vertrouwen hebben. Ruim een jaar geleden blijkt de financiering nog voor de poorten van de hel weggesleept, weten ingewijden.

’Bedenkelijke’ deal

Soester oppositiepartij PvdA is er als de kippen bij de kwestie rond de sauna weer aan de kaak te stellen. Omdat ze altijd al gewaarschuwd hebben tegen deze ’bedenkelijke’ deal, waarbij miljoenen euro’s overheidsgeld besteed werden aan de verhuizing naar deze nieuwe plek om een ecoduct over de Amersfoortsestraat mogelijk te maken.

Fractievoorzitter Osman Suna vreest dat er na alle miljoenen nog meer overheidsgeld in het geding komt. „Er is een erfpachtconstructie, waarbij de sauna elk jaar een bepaald bedrag moet betalen. Wat als de sauna niet verder kan? Dit moet toch een keer ophouden, deze subsidiëring van een bedrijf door de gemeenschap?” Het zit Suna dwars dat de PvdA nooit van anderen steun kreeg en de deal rond de verhuizing in vertrouwelijkheid besproken werd.

Meer nieuws uit GE

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.