Schoonmaakstrop van drie ton

Petra Messelink
Baarn

De gemeente Baarn blijkt de kosten van de sanering van het oude gemeentewerfterrein te rooskleurig te hebben ingeschat. Eerder vroeg het college de gemeenteraad al om hiervoor 415.000 euro opzij te leggen. Daar komt nu nog drie ton bij.

De gemeente zegt niet te hebben geweten dat alle vervuilde grond afgevoerd moet worden. Op de plek van de oude gemeentewerf worden namelijk woningen en de Brede School Noord gebouwd, en dan gelden voor bodemsanering strenge eisen. Vervuilingen moeten drastisch worden aangepakt.

In november heeft de gemeente Baarn al bij de Regionale Uitvoeringsdienst (RUD) melding gemaakt van twee verontreiningen op het terrein van de oude gemeentewerf. Er is toen een saneringsplan voor de twee verontreinigingen gemaakt. De RUD vroeg naar aanleiding van dat plan hoe het met de rest van het terrein zit.

Beschikbaar

Daar is vervolgonderzoek naar gedaan, meldt programmanager fysiek domein Marjan Kuiper. ,,Daarvan zijn alle details nu nog niet bekend. Inmiddels is duidelijk dat de grond afgevoerd moet worden en dat houdt in dat er meer kosten zijn. Ondanks het feit dat nog niet alles bekend is, heeft het college wel alvast een budgetvoorstel geschreven, dat in de raad van juni wordt behandeld.’’ Dat lijkt te vroeg, maar het college kan niet anders, vertelt Kuiper. ,,Op het moment van saneren moet het geld meteen beschikbaar zijn.’’

Meer nieuws uit GE

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.