Zo doen ze dat dus bij de GAD

Ronald Frisart

Veel saaier dan de bespreking van de Kadernota 2017 Regio Gooi en Vechtstreek kan de politiek niet worden.

Daarom overwoog ik vorige week mijn persplekje in de Hilversumse raadzaal even te verlaten om koffie te halen. Maar toen zei Léonie Sazias (Hart voor Hilversum) dat het raar is dat in die nota niks staat over burgerparticipatie. Toch kan dat geen kwaad, stelde ze, want aan de burgers is bijvoorbeeld niks gevraagd over de vierde GAD-container (voor plastic en drankkartons) die ze gaan krijgen.

Dat deed me denken aan de glasbak bij ons aan de overkant. Die staat op de stoep bij een villa waarin onze hut drie keer kan ronddraaien. De nieuwe eigenaar wilde van die glasbak af. Stel u voor: koopt doelbewust huis bij glasbak, dus glasbak moet weg. En ja hoor, op een dag zat er een sticker op: glasbak verhuist binnenkort.

Per mail heb ik bij de GAD bezwaar gemaakt, beetje tegenwicht bieden aan de geldzak aan de overkant leek me goed. Kort daarna belde niet de GAD, maar onze buurtcoördinator. De verplaatsing bleek een andere (betere) reden te hebben dan de wens van de geldzak.

Waarom de GAD de buurt bot voor het blok zet, vroeg ik. Dat, zei de buurtcoördinator, doen ze altijd, want als je burgers tevoren uitgebreid informeert, geeft dat volgens de GAD alleen maar gedoe. Dat is de Regio Gooi en Vechtstreek anno 2016!

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.