Meezingen met ’O Denneboom’

Wishful Singing met kinderen tijdens een meezingconcert.

Wishful Singing met kinderen tijdens een meezingconcert. © pr

Joyce Huibers
Naarden

Het bestuur van Stadhuisconcerten Naarden vond dat er rond de kerstdagen te weinig wordt gedaan voor kinderen in het Gooi. Om in die lacune te voorzien wordt zondagmiddag 13 december een meezingconcert gehouden in de Grote Kerk in Naarden.

,,Twee jaar geleden zag ik een geweldig concert door Wishful Singing, een ensemble van vijf prachtige jonge zangeressen. Wat zij brachten was een kerstconcert speciaal voor kinderen, met herkenbare kerstliedjes die ook konden worden meegezongen’’, vertelt Welmoet Kok, secretaris van de Stadhuisconcerten enthousiast.

,,Wat me toen opviel was de combinatie van een zeer hoog muzikaal niveau en een relaxte sfeer. Het programma was volledig gericht op de doelgroep, kinderen van de basisschool. Zij genoten zichtbaar en hoorbaar van het programma en ook de ouders en grootouders in de zaal hadden een mooie muzikale middag.”

,,Het bestuur van de Stadhuisconcerten nam mijn enthousiasme over en we besloten om dit meezing-kerstconcert naar het Gooi te halen. Het Stadhuis van Naarden waar we onze ’gewone’ concertserie organiseren is niet beschikbaar op zondagen, maar de Grote Kerk was op 13 december nog vrij. Daar kunnen ook meer mensen in dan in het Stadhuis. We hopen op een grote opkomst van kinderen met hun ouders of grootouders. De Grote Kerk is met Kerst altijd prachtig versierd, de reusachtige kerstbomen geven meteen de juiste kerstsfeer.”

Aanstekelijk

,,Het programma heet ’O Denneboom’ en dat geeft precies weer wat je kunt verwachten: klassieke kerstliedjes die iedereen kent. Het leuke aan dit concert is dat de vijf zangeressen precies weten hoe ze iedereen actief kunnen laten meedoen. Volwassenen hebben vaak enige schroom om vrijuit te zingen, maar de aanstekelijke manier waarop Wishful Singing het aanpakt, maakt dat die gereserveerdheid volledig verdwijnt. De zangeressen zingen de liedjes voor, vaak meerstemmig, en geven duidelijke uitleg.”

Wishful Singing bestaat uit vijf klassiek geschoolde zangeressen: Anne-Christine Wemekamp en Maria Goetze (sopraan), Marjolein Verburg (mezzosopraan), Annemiek van der Ven en Marjolein Stots (alt). Zij afficheren zichzelf als ’female a cappella’ (onbegeleide vrouwenzang), maar in dit concert worden zij begeleid door pianist Bert van den Brink. ,,Het programma duurt ongeveer een uur”, vertelt Welmoet Kok tot slot. ,,Ik weet zeker dat het concert een feest wordt voor jong en oud.”

’O Denneboom’, Grote Kerk Naarden, zondag 13 december 14:30 uur. Reserveren: secretaris@stadhuisconcertennaarden.nl

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.