Blije volksoploop bij nieuwe Jumbo

Kelly van Hal
Soest

Wat tranen van vreugde, een bijna-volksoploop en veel blije mensen. Ook een winkelcentrum kan het toneel daarvoor vormen, en dat gebeurde gisteren bij de tot een Jumbo verbouwde C1000 in winkelcentrum Soest-Zuid. Die ging na ruim twee weken open, in een geheel gerenoveerd pand met vooral veel glas. Waarmee die opvallend lange, saaie muur van het winkelcentrum voorgoed tot het verleden behoort.

Voor heel het winkelcentrum is dit een mijlpaal, zo viel te beluisteren. Want ze zijn nu door de ergste verbouwingsrommel. Alle andere winkels komen nu stuk voor stuk ook nog aan de beurt. En dat op zich mag best een wondertje genoemd worden. Want vastgoedbeheerder Bouwfonds stond aanvankelijk bepaald niet te trappelen om te investeren in de toch wat verouderde behuizing voor de winkels in Soest-Zuid. Maar dat gebeurde toch. Ook voor de gistermorgen aanwezige wethouder Yvonne Kemmerling was de opening daarom een historisch moment. ,,Het was niet altijd eenvoudig. Maar dan weet je weer even dat het helpt dat je er bent'', aldus de wethouder. Zij wist samen met haar ambtenaren de 'huiseigenaar' uiteindelijk in beweging te krijgen, aldus eigenaar Arnaud van de Graaf, die vooral ook zijn eigen personeel bedankte voor de vele extra uurtjes die ze de handen uit de mouwen hadden gestoken.

Om negen uur klinkt het startschot voor een invasie van enthousiaste klanten met hun winkelwagentje, de gratis appeltaart en bossen bloemen gaan grif van de hand. Terwijl de mensen van moederbedrijf Jumbo zelf zich alweer opmaken voor de opening van de volgende herbouwde C1000. In heel het land gaat het om een gedaanteverwisseling van een paar honderd winkels. Maar die in Soest? Die heeft vanwege de genoemde achtergrond toch net even iets extra's wat al die andere niet hebben. En dan hebben we het nog niet eens over de vele streek- en plaatsgebonden produkten waar Van de Graaf en zijn personeel zich ook in onderscheiden.

De C1000 - nu dus Jumbo - in Baarn was in maart die van Soest al voorgegaan. De omzet had er, zo werd verteld, een mooie impuls door gekregen. ,,Als we datzelfde halen, mogen we niet klagen'', blikte Van de Graaf alvast hoopvol vooruit.

Meer nieuws uit GE

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.