Laatste plaats Huizen in Zuiderzeecup

Robert Berkeley
Harderwijk

Huizen is op de laatste plaats geëindigd in de Zuiderzeecup. De derde divisionist verloor in de strijd om de derde plaats met 2-1 van hoofdklasser Urk.

De groen-gelen hadden doordeweeks de eerste wedstrijd eveneens met 2-1 verloren van de organiserende club en poulegenoot in de derde divisie VVOG uit Harderwijk, dat met een 3-2-zege op het amateurelftal van Ajax de beker in eigen huis hield. Tegen Urk kwam Huizen in de 21ste minuut op voorsprong door Iry Etwi. De gelijkmaker volgde kort na rust en in de 90ste minuut scoorden de Urkers de winnende.

Ook Spakenburg verloor zaterdag. In de oefenwedstrijd in het eigen stadion was Jong Volendam met 0-2 te sterk voor de ’blauwen’. In de 35ste minuut bracht Gerry Vlak de bezoekers op voorsprong en die marge werd in de 69ste minuut verdubbeld.

Enkele meters verderop was IJsselmeervogels tegelijkertijd wel succesvol. Hoofdklasser Spijkenisse werd met 1-0 verslagen. Na een klein uur spelen viel de beslissing, uit een penalty. Mike van de Laar schoot vanaf elf meter raak voor de ’rooien’.

Zaterdaghoofdklasser Eemdijk speelde gelijk tegen tweedeklasser FC Almere. De gasten kwamen vlak voor rust op voorsprong en in de 88ste minuut tekende Jan de Graaf voor de gelijkmaker. Zondaghoofdklasser SDO zou zaterdag een oefenduel spelen bij Hercules (derde divisie), maar dat ging niet door. De Utrechters zegden af, want ze hadden een dubbele tegenstander geregeld. Hercules ontving nu Jong Groningen en de Bussumers speelden geen wedstrijd.

Meer nieuws uit Sport Regionaal