HCAW start tweede competitiehelft met nederlaag

Robert Berkeley
Hoofddorp

Mr.Cocker HCAW heeft bij de start van de tweede helft van de hoofdklasse honkbal niet voor een verrassing kunnen zorgen. Bij Pioniers liep de ploeg van Ivan Rodriguez tegen een snelle 4-0-achterstand op. Een comeback werd ingezet (4-3), maar vanaf de vijfde inning ging het alsnog goed mis: 10-3.

HCAW-pitcher Sander Helmendach werd gelijk onder handen genomen. Zerzinho Croes opende met een honkslag, gevolgd door een dubbel van Dirk van ’t Klooster. Op een listige klap in het infield kon Pioniers de score openen, waarop vier wijd en een hit van Dè Flanegin al goed waren voor 4-0.

In de vierde inning sloeg HCAW terug. Sergino Martis, terug na een disciplinaire schorsing van vijf duels, opende het bal met een honkslag. Daar kwamen er nog drie overheen om de achterstand te verkleinen tot 4-3.

Een inning later ging het echter opnieuw mis. De accu was leeg bij Helmendach, die de honken zag vollopen door twee honkslagen en een vrije loop. Flanegin sloeg daarop twee punten binnen. Bob Klaarenbeek wist met twee nullen de schade nog te beperken, maar in de volgende innings volgden toch nog vier tegenpunten.

Meer nieuws uit Sport Regionaal