Weer ongeval op een rotonde in Soest

Hans van Keken
Soest

En weer een ongeval op een rotonde in Soest. Dit keer niet langs de Koningsweg - waar vorig jaar wat fietsers geschept werden - maar nu bij de rotonde van de Beek en Daalselaan en de Insp. Schreuderlaan.

Een scholier werd in het mistige weer op weg naar school geschept door een automobilist die de jongen op zijn fiets niet aan zag komen. Hij smakte tegen het wegdek, zijn fiets tussen de struiken, en is met forse schaafwonden in het gezicht met de ambulance voor verder onderzoek naar het ziekenhuis gebracht.

Discussie

Rotondes blijven gevaarlijke punten, mede door de onoverzichtelijkheid. Vorige maand was het, met enkele weken ertussen, nog raak op de Burg. Grothestraat en op het Nieuwerhoekplein, in augustus was het op de Koningsweg op de kruising met de Dorresteinweg en in december de kruising met de Dalweg.

Vorig jaar ontstond er vanwege een schijnbaar hoog aantal ongevallen discussie over het eventueel veiliger maken van de rotondes. Het aantal ongevallen bleek echter, zo wezen tellingen uit, niet opvallend hoog, zo concludeerde de gemeente na een onderzoek. En wat de ingrepen betreft, het groen rond rotondes is daarna gekortwiekt om een beter zicht te krijgen.

Baarn

Wellicht door het mistige weer was het toch al geen gelukkige ochtend. Want ook in Baarn was het raak: Twee scholieren werden rond kwart over acht door een auto geschept toen ze de Oosterstraat overstaken, van Bremstraat naar Wijkamplaan.

Een automobiliste zag de twee niet aankomen en kon hen niet meer ontwijken. Een van de twee was even buiten westen. De automobiliste had voorrang. Beide jongens zijn na onderzoek in de ambulance door de ouders naar een ziekenhuis gebracht voor onderzoek.

Meer nieuws uit GE

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.