Noodlanding sportvliegtuigje in Almere

De noodlanding van een sportvliegtuigje bij het Almeerderzand woensdagmorgen liep goed af voor de twee inzittenden / foto Studio Kastermans

almere

De noodlanding van een sportvliegtuigje bij het Almeerderzand woensdagmorgen liep goed af voor de twee inzittenden. De politie meldde om half twaalf dat er geen gewonden zijn gevallen. Het toestel was opgestegen van Lelystad voor een rondje, met twee jongemannen aan boord.

Het vliegtuigje, een Diamond Star Turbo Diesel, was om kwart over elf in problemen gekomen en moest een landingsplaats zoeken. Die werd gevonden bij de afrit van de A6 bij Almere Poort. De piloot zette het toestel, dat kampte met motorstoring, onbeschadigd op een veldje nabij de snelweg, waarop het terechtkwam met de neus in de richting van de Hollandsebrug. De brandweer rukte uit voor bijstand. Volgens een woordvoerder van de brandweer mocht de piloot van geluk spreken de hoogspanningskabels in de nabijheid te hebben gemist. Ook figuurlijk, want ze gaven toe die niet te hebben gezien.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.