Slank, slank en slank

Wim Wegman
Naarden

Onze dochters, de één blond, de ander donkerharig, missen een roodharige zus. Zij zou het setje compleet maken. In het geval van een derde zuster zouden wij slechts een leuk marketingteam in hoeven zetten om de dames te laten binnenlopen.

Onze nachtegaaltjes staan nu immers al gehuld in regenboogoutfit luidkeels te zingen over tienduizend luchtballonnen. Dat is de nieuwe kaskraker van de meidengroep K3. Voor de zes lezers die niet weten wie K3 zijn: K3 zijn de dames van het kinderlied met zachte en harde g.

Ooit begonnen op het Eurovisie songfestival, daarna in handen gevallen van het Belgische Studio 100. U weet wel,  de kinderentertainmentfabriek van Gert (van Samson). Kaartjes voor hun concert kosten meer dan twee jaar zakgeld. Diezelfde Gert heeft de vorige zangeressen van K3 onlangs ingeruild voor de jongere versies van henzelf. Dat deed hij niet zomaar, daar maakte hij een bloedstollend spannende televisieserie van.

Eigenlijk maakt het niet zoveel uit wie er zingen, als ze maar blond, bruin- en roodharig zijn. Want K3 zijn geen drie individuen, het is een merk. Een merk dat prijkt op kinderpleisters en chips.

Volgens de kindercommerciepolitie is vooral dat laatste een probleem. Van hen mogen de dames niet meer met hun mooie neus op de verpakking van zoete of zoute vetmakers. Grappig, omdat ik bij het zien van de nieuwe K3 op de verpakking niet dacht aan kindervet of oneerlijke concurrentie voor de saaie Lay’s zak. K3 is interessant voor meisjes tot een jaar of zeven, daarna gaat het K3 tijdperk in negentig procent van de gevallen vloeiend over in het dwepen met paarden.

Kinderen van vijf, zoals onze jongste, zijn nog wel te porren voor K3. Onze dochter fietst echter nog niet met mijn pinpas naar de supermarkt. Nu niet zeuren dat kinderen tijdens het boodschappen doen hun ouders zo terroriseren dat die chips zomaar in hun karretje verdwijnt.

Wij ouders hebben, als het erop aankomt, best wel eens een rechte rug. Nee, ik was bij de afbeelding van de nieuwe K3 op de zak chips vooral teleurgesteld. Mijn sympathie ligt namelijk geheel bij de leuke dames van de oude versie van K3. Nu praat ik over het pré Josje tijdperk. Voordat de knappe Josje een paar jaar geleden de plaats van de eveneens blonde Kathleen innam, bestond K3 uit drie leuke frisse Belgische jongedames met een prima figuur en hele menselijke trekken.

Nu bestaat K3 uit drie in alle opzichten perfecte vrouwen, die zo de catwalk op kunnen. Dat vind ik veel meer een probleem. Van mij mogen de rolmodellen van onze dochter wel wat meer van hun eigen chips eten.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.