HCAW bijt weer eens niet door

Alex van Vogelpoel
Bussum

Een repeterend verhaal dit seizoen voor de honkballers van HCAW in de meeste duels tegen topteams Neptunus en Amsterdam. Blaffen doen de Bussumers voldoende, bijten is er vaak niet bij. HCAW produceerde zeven honkslagen in de Rob Hoffmann Vallei, meer dan de Amsterdamse bezoekers. Toch werd er met 0-4 verloren.

Waar HCAW in de openingsinning niets deed met twee honkslagen, werd Rashid Gerard gelijk binnengeslagen door Dave Draijer (0-1).

Met zeer agressief honklopen wilde HCAW daarna iets forceren. Met pas één uit werd zowel in de derde als vierde inning een speler naar thuis gestuurd, om daar uit te worden getikt.

De partij lag aan het begin van de vijfde inning bijna drie kwartier stil door een sun delay, toch ging bij HCAW pitcher Chris Phau verder.

Hij had het toen moeilijk en kreeg ook nog eens geen hulp van het veld. Patrick Bok maakte een aangooifout en een opofferingsslag zorgde later voor 0-2.

In de zesde inning werd Amsterdam weer dreigend. Ditmaal verprutste Phau het zelf met een wilde worp (0-3). Ondertussen opende HCAW sterk op Rob Cordemans, die als reliever gooide.

Twee honken bezet en nul uit leverde echter opnieuw geen punt op en Amsterdam knalde in de achtste inning door naar 0-4. Ian Delamarre kreeg namelijk een homerun van Kenny Berkenbosch om zijn oren.

Meer nieuws uit Sport Regionaal