Badmintonners Huizen willen stabieler worden

Milo Postma is gebleven bij Huizen’96.© FOTO STUDIO KASTERMANS

Wim Egels
Hilversum

De drie regionale badmintonverenigingen die in de landelijke competitie spelen, hebben in de zomerperiode niet stil gezeten. Veelal is er doorgespeeld en de trainingen zijn al een aantal weken in volle gang. Zowel Huizen, Weesp als Inside (Baarn) beginnen komend weekend in de derde divisie, maar zijn allemaal in verschillende poules ingedeeld.

Bij het gepromoveerde Huizen’96 is niet alles bij het oude gebleven. Dubbelspecialist Derbert van Heerde doet een stapje terug en gaat zijn opwachting maken in het eerste herenteam. Dat speelt stukken lager dan het eerste gemengde team waar hij vandaan komt. Nieuw bij de Huizers is Erik Wolf: hij komt van BC’70 (Vaassen), maar is er een jaartje tussenuit geweest en nu gaat de Drontenaar bij Huizen verder. Hij is gewend op dit niveau te spelen.

Gebleven zijn Albert van Eijden, Milo Postma, Rianne van der Kuijl en Marije Gemmink. Mike van Daal traint de Huizers al voor het derde jaar. Het team streeft ernaar om eindelijk eens een aantal jaren achter elkaar in de derde divisie te blijven.

Inside’82 begroet Dominic Remery als nieuwe speler - de Baarnaar speelde bij Amersfoort. Ook nieuw is Britt van Steendelaar. Jeroen de Vooght is twee keer aan zijn schouder geopereerd, maar is nu weer volledig inzetbaar, evenals Catharina van Dunschoten, die last had van een knieblessure. Verder telt het team oudgedienden: Reinoud Moens, Debbie de Vooght en Vincent Rooker.

Jeroen de Vooght zal als speler/coach fungeren, want samen met Martijn Gräve, die zelf in het tweede team uitkomt, traint hij het eerste gemengde team. „We streven weer naar handhaving, maar willen wel wat meer damessingles winnen”, zegt Vincent Rooker. En, doelend op de blessureperikelen: „Maar ook willen we allemaal heel blijven.”

Bij promovendus Weesp de bekende namen: Tony en Mirjam Jim-Heres (deze zomer getrouwd), Paul en Ewelina Twisterling-Walczak en Stephanie Losekoot. Al voor het zesde jaar is Virgil Pichel de trainer. „We willen ons handhaven en door het blijven van het echtpaar Twisterling moet dat mogelijk zijn”, vindt Jim. Van Slotermeer komt over Robert Kraag, die herstellende is van een knieblessure en als invaller zijn opwachting zal maken in zowel het eerste als tweede.

Meer nieuws uit Sport Regionaal