Cultuurprobleem bij sociale diensten Soest, Baarn en Bunschoten

Soest

De gezamenlijke ’sociale diensten’ van Soest, Baarn en Bunschoten hebben een fiks cultuurprobleem. Dat lijkt de conclusie van een dinsdagavond gepresenteerd rapport van werkgroep BBS, bestaande uit raadsleden uit Soest.

Werkgroep BSS ging aan de slag na een hoog opgelopen geschil tussen een medewerkster van de gezamenlijke sociale diensten, die in Soest zetelt, en de leiding. Volgens de vrouw, die anoniem wil blijven, was er op de afdeling sprake van fraude en misstanden. Iets waar zij uiteindelijk de gemeenteraad over informeerde.

Nu, na ruim drie maanden, is de werkgroep dus met conclusies gekomen. Zoals dat er meer was dan alleen een arbeidsconflict, maar dus ook ’misstanden’. Zo is er in elk geval een kwart miljoen ten onrechte niet aan Baarn en Bunschoten in rekening gebracht. Dat bedrag is ook verkeerd in de boeken terecht gekomen.

De gemeenteraad gat zich deze maand over het rapport buigen. Belangrijke vraag daarbij zal zijn of en hoe snel de verantwoordelijke wethouder heeft getracht in te grijpen, en zo niet, waarom niet.

Meer nieuws uit GE

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.