Ontslagen man ontkent diefstal sigaretten bij tankstation Eemnes

Nicolai Schewe
Eemnes

Een ontslagen werknemer van een tankstation in Eemnes ontkent dat hij over een langere periode voor duizenden euro’s aan sloffen sigaretten achterover heeft gedrukt. De 39-jarige Amersfoorter moest zich donderdag bij de Utrechtse politierechter verantwoorden, maar de strafzaak werd uitgesteld voor het horen van de eigenaar van het tankstation.

De verdachte bekent de diefstal van enkele sloffen sigaretten uit het magazijn op 25 september vorig jaar, maar hij ontkent dat hij dit daarvoor vaker had gedaan. Hoewel er volgens de pomphouder al in augustus sigaretten uit de winkelvoorraad verdwenen, beperkt het openbaar ministerie de aanklacht wegens verduistering tot alleen een week in september. Voor die periode zou er bewijs op beeld staan. Op videobeelden is te zien dat hij die week een aantal keren sloffen sigaretten uit het magazijn haalt, maar op de camera bij de kassa is niet te zien dat hij de rookwaar vervolgens in het schap legt. Daar was ’niks raars bij’, bezwoer de verdachte. Volgens hem was het bij drukte ’heel gebruikelijk’ om de sloffen even opzij te leggen om eerst een klant te helpen. „Dan ging je er later mee verder, of een collega deed het”, aldus de Amersfoorter. Volgens de man kon de rookwaar evengoed door iemand anders zijn weggenomen. Na hem zou nog een werknemer zijn ontslagen voor het stelen van sigaretten. De Amersfoorter zegt dat ze regelmatig op dezelfde dag werkten, maar volgens zijn raadsman bestrijdt de pomphouder dit.

De politierechter stemde in met het verzoek van de advocaat om de eigenaar van het tankstation te mogen ondervragen, maar ze vond het niet nodig de andere ontslagen werknemer als getuige te horen. Ook de officier van justitie wilde dat niet. Ze benadrukte dat de Amersfoorter alleen terecht stond voor wat hij in die ene week in september zou hebben gedaan en op beeld stond. „Het is voor zijn strafzaak helemaal niet relevant of iemand anders ook gestolen heeft”, meende de officier.

De rechtszaak gaat 24 september verder.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.