Vakantiewoningen in bos

Bij de ingang is pas een groot reclamebord geplaatst.© Foto Jetty Claus

Jetty Claus
Lage Vuursche

Recreatiepark De Spar aan de Koudelaan in Lage Vuursche mag aangrenzend aan het huidige park achttien vakantiebungalows bouwen. Eigenaar Jeroen de Kruijf is blij dat het na vijftien jaar eindelijk rond is. ,,Het is heel lastig om zoiets voor elkaar te krijgen in het beschermde gebied van de ecologische hoofdstructuur.”

De bungalows komen in een stuk bos dat nu gebruikt wordt als parkeerterrein en speelplek. Het vrije uitzicht over de weide aan de rand van het park blijft. ,,Het is geen uitbreiding, maar een compensatie. Elders zijn oude huisjes die te dicht op elkaar stonden weggehaald. Mensen wensen tegenwoordig meer ruimte en het is ook beter voor de brandveiligheid”, aldus De Kruijf.

De kleine recreatieondernemer zegt ’anders in elkaar te zitten’ dan de eigenaren van Topparken van de naastgelegen Ridderhof, ooit een vergelijkbaar park. ,,We hebben een andere doelstelling, zijn geen investeerder die snel geld wil verdienen. Dit is een kleinschalig familierecreatiebedrijf. Mijn opa begon in 1946. Mijn vrouw en ik kunnen er een boterham mee verdienen, maar je moet de uren die we erin steken niet gaan tellen”, zegt De Kruijf (45), die eerst werkte als milieutechnoloog.

Controle

Om geen bouwoverlast te geven, worden de recreatiewoningen voor een deel elders gemaakt en ter plekke gemonteerd. De duurzame recreatiewoningen zijn voorzien van isolatieglas, onderhoudsarm composiet, zinken dak en vloerisolatie. De kosten zijn vanaf 130.000 euro, exclusief de grond. ,,Mensen mogen niet zelf verhuren, omdat we controle willen op het publiek. Zo voorkomen we dat er Poolse arbeiders in komen. Je bent hier ook geen nummer zoals bij die grote verhuurparken.” De Spar heeft ook goedkopere bestaande huisjes van tien- tot dertigduizend euro te koop. ,,Die diversiteit is leuk”, aldus De Kruijf. In februari komt er een modelwoning.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.