SDO gaat weer sprokkelen

De Alverna-doelman heeft de bal net te pakken voordat SDO’er Veirano Slager erbij kan komen.© Foto Studio Kastermans

Gijs Moerman
Bussum

Ivar van Dinteren, de trainer van SDO, gaf het ruiterlijk toe: er zal dit seizoen weinig veranderen met betrekking tot zijn elftal. Degelijk voetbal vanuit een goede organisatie, maar niet erg spectaculair. Tegenstanders van de Bussumse hoofdklasser gaan regelmatig een vervelende middag tegemoet. Sprokkelen wordt het. Vandaar dat het voor Van Dinteren en de zijnen wat jammer was dat de eerste partij tegen het niet bijster sterke Alverna niet gewonnen werd: 1-1.

,,Ja, een puntje. Misschien op basis van de tweede helft wat aan de magere kant’’, vond de trainer van SDO. ,,Over het voetbal na rust ben ik eigenlijk best tevreden. We hebben het tempo opgeschroefd, zijn wat agressiever gaan voetballen en we maakten ook die belangrijke goal. Sneu dat Alverna vanuit het niets ineens toch die 1-1 produceerde. Als die jongen vijftig keer van die afstand schiet, gaat hij er hooguit twee keer in vermoed ik.’’

Van Dinteren had in zijn basisopstelling verrassend geen plaats ingeruimd voor Rick van der Velden, technische gezien sowieso één van de besten in zijn selectie. ,,Dat ben ik met je eens, normaal staat Rick als één van de eersten op het wedstrijdformulier. Maar de jongen die startte (Kick van Aelst, red.) had het vorige week tegen Breukelen prima gedaan, ik vond dat ik niet om hem heen kon. We hanteren bij SDO de stelregel dat als twee jongens even goed in vorm zijn, de eigen speler de voorkeur krijgt. Nou, ik vond Kick op dit moment iets beter.’’

SDO en Alverna, een kerkdorpje dat onder de gemeente Wijchen valt, opereerden in de eerste helft uitermate behoedzaam. Risico’s werden vermeden als de pest. Eigenlijk kreeg Alverna nog de beste kansen. De razendsnelle spits Ruben Rip schoot in kansrijke positie voorlangs en een vrije trap van een meter of acht wegens vermeend terugspelen op SDO-doelman Dion Thomas werd op de lijn geblokt. SDO stelde er een ziedend afstandsschot van Mike van ’t Land tegenover dat net over de kruising zeilde. Hoewel het zeker geen harde wedstrijd was, bediende Alverna zich af en toe van de botte bijl. Mels Lantang trapte Desley Groenewegen na en ontsnapte met geel. Ook Job Gielen had meer dan geel kunnen krijgen toen hij, terwijl de bal elders was, Dino van Essen torpedeerde.

De thuisploeg kwam veel energieker uit de kleedkamer en Alverna werd ver terug gedrukt. Het resulteerde in een aantal dreigende momenten én in de 1-0 van Veirano Slager. Die nam een bal aan de zijkant van het strafschopgebied aan, dribbelde naar binnen en knalde de bal in de korte hoek achter doelman Aria Hashemi. Het leek er op dat moment in de verste verten niet op dat Alverna nog iets terug kon doen.

Toch gebeurde dat. SDO zocht naar de tweede en beslissende treffer en werd koud onder de douche gezet door Sven van Gelder. Die kreeg een beetje te veel ruimte van de SDO-defensie en haalde van twintig meter hard uit. SDO claimde vervolgens een strafschop toen de ingevallen Van der Velden werd gehaakt (Van Dinteren: ,,Absoluut een penalty) en Alverna miste twee kansen op 1-2.

Meer nieuws uit Sport Regionaal