Kerkelanden krijgt zorghotel

Redacteur Hilversum
hilversum

De Hilversume wijk Kerkelanden krijgt een zorghotel. Dat vervangt het ter ziele gegane reactiveringscentrum in de voormalige Dieperinkschool aan de Augustinushof.

Dat meldt Hilversummer Frans Tielen, eigenaar van particuliere zorginstelling Care Résidence Zonnestraal en nog steeds voorzitter van de stichting Reactiveringscentrum & Dagverzorging ’t Gooi.

Tot ergernis van de buurt is het pand aan de Augustinushof al een jaar niet meer in gebruik. De tuin en het voormalige plein (nu parkeerterrein) verloederen. Het valt de buurt op dat het pand nog wel helemaal is ingericht. Er brandt zelfs nog verlichting en in de hal staat bijvoorbeeld nog een ingeklapte rolstoel.

Het reactiveringscentrum werd in feite slachtoffer van het succes van de nieuwe zorgflat op Zonnestraal. ,,Als kinderen of kleinkinderen kwamen kijken voor een plekje voor hun ouders of grootouders en Zonnestraal hadden gezien, was de keuze snel gemaakt. Niemand wilde nog naar de het sterk verouderde gebouw aan de Augustinushof. Op het laatst hadden we hier nog maar tien bewoners (terwijl er twintig plekken waren, red.). Als goede ondernemers hebben we toen besloten tot tijdelijke sluiting.’’

Tielen wil het pand kopen van de gemeente en is ook nodig met vergunningen voor uitbreiding en renovatie. De tuinman laat hij nog deze week in actie komen.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.