Zorgen na wrede mishandeling Pool

Bunschoten

Geschrokken is gereageerd op de wrede mishandeling van een 25-jarige Pool, afgelopen vrijdag. De drie verdachten, allen landgenoten van het slachtoffer, zitten nog vast. De drie is maandag zware mishandeling ten laste gelegd. Voorlopig blijven ze twee weken vastzitten; in die tijd wordt besloten of dat voorarrest wordt verlengd.

Volgens het lokale nieuwsblad De Bunschoter is het slachtoffer overgoten met kokend water en met een strijkijzer bewerkt.

Het nieuwsblad baseert zich op de verklaring van de persoon die vrijdagochtend vroeg de hulpdiensten alarmeerde.

Op aanwijzing van de mishandelde man zijn daarna in een woning aan de Nieuwe Schans drie mannen aangehouden. In Bunschoten staan circa 700 Polen geregistreerd als inwoners. Met de meesten gaat het prima, maar de afgelopen jaren zijn er meermaals gewelddadige incidenten geweest. Vaak na overmatig gebruik van alcohol en drugs.

Burgemeester Melis van de Groep reageert geschokt: ,,Het is ontstellend te vernemen wat zich binnen de woning waar slachtoffer en verdachten verbleven heeft afgespeeld. Met mij zullen velen zich afvragen wat de oorzaak is dat een mens zo ernstig wordt mishandeld. Op dat punt zullen de resultaten van het onderzoek van politie en justitie moeten worden afgewacht, maar het is hoe dan ook volstrekt onaanvaardbaar.”

De gemeente zal het incident bespreken met de uitzendbureaus en huisvesters van de arbeidsmigranten.

Meer nieuws uit GE

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.