Huizen mazzelt tegen Leerdam (0-2)

Redactie Hilversum
Leerdam

Huizen heeft de eerste competitiewedstrijd na de winterstop met veel geluk gewonnen (0-2). Uit tegen LRC Leerdam speelden de groengelen vooral in de eerste helft een beroerde partij.

De eerste grote kans kregen de gastheren na vijf minuten cadeau van Huizer Leroy Oehlers. De verdediger kopte een bal precies in de voeten van Guido Luiten. Voor open goal schoot de Leerdammer-spits naast. Even later knalde Soliman el Yakoubi tegen de lat en in de rebound raakte Luiten de paal. El Yakoubi mikte vijf minuten verder hoog over en vlak voor rust raakte hij koppend de paal.

In de tweede helft scoorden de Huizers na nog geen uur voetballen vanuit het niets de openingstreffer via een vrije trap van Quincy van Waveren. LRC vocht terug, kwam bijna op gelijke hoogte, maar Sam Doeve haalde een bal van de lijn met zijn hoofd.

Voor de groengelen werd de wedstrijd pas een kwartier voor het einde comfortabeler nadat Leerdammer Gerald de Jong met twee keer geel van het veld werd gestuurd. Echt gemakkelijk kregen de bezoekers het nadat vijf minuten voor tijd LRC verder moest met negen man.

Bilal Laoikili wist wel raad met de hoeveelheid ruimte en legde in blessuretijd de bal perfect op de schoen van Guido de Graaf. De spits scoorde simpel het tweede doelpunt.

Meer nieuws uit Sport Regionaal