Carlo Rizzone trainer bij Red Stars

Carlo Rizzone

Peter Pos
Hilversum

De afgelopen jaren was Carlo Rizzone niet actief als basketbaltrainer. Vanaf 16 augustus gaat de Hilversummer bij Red Stars aan de slag. ,,Het begon te kriebelen en ik had weer meer tijd’’, vertelt de oud-trainer van onder meer Dunckers.

Bij Red Stars volgt Rizzone Axel Gouw op, die na overleg met het bestuur van de basketbalclub besloot om niet verder te gaan. ,,Red Stars is een mooie club om te werken. Toen ik benaderd werd, was ik snel enthousiast. Als kind kwam ik deze club als tegenstander al tegen en er staat bovendien een goede ploeg.”

Via de voormalige Dunckers-spelers Martijn Reijersen en Ruben Bevelander kwam Rizzone in beeld bij de Soesters. ,,Ik heb zijn nummer aan het bestuur gegeven en zij hebben hem gebeld. Wij hebben als speler altijd erg prettig onder Carlo gewerkt en zijn blij dat hij naar Red Stars komt’’, vertelt Reijersen. Die was overigens gestopt met basketbal vanwege rugproblemen, maar is teruggekeerd. ,,Ik ben halverwege vorig seizoen ingestapt en trainde één keer per week mee. Dat ging goed, daarna ging ik ook mee naar de wedstrijden. Dit seizoen wil ik weer volledig meespelen, al blijf ik wel één keer in de week trainen.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal