OM krijgt zaak tegen politicus Hilversum niet rond

Henk Runhaar
Hilversum

Er komt toch geen strafzaak tegen Hiversumse politicus Roland A. die begin juli zijn Marokkaanse buurman aan de Gomarushof zou hebben bedreigd met een stiletto. Het Openbaar Ministerie heeft de zaak geseponeerd bij gebrek aan voldoende overtuigend bewijs.

,,Na onderzoek blijkt dat onvoldoende kan worden vastgesteld wat er is gebeurd. Er is ruimte voor gerede twijfel’’, aldus een toelichting van het OM.

Volgens het slachtoffer betrapte hij A. ’s avonds laat in zijn voortuin. Hoogst verdacht, volgens hem, vanwege een slepend parkeerconflict met A. en allerlei vernielingen in de buurt. Het slachtoffer riep zijn buurman ter verantwoording, waarop het fractielid van Hilversum1 hem met een mes zou hebben bedreigd.

De politie bevestigde toen dat A. zich hevig verzette tegen zijn aanhouding. Het OM zegt nu: ,,De verdachte heeft zich niet verzet. De politie zag bij aanhouding een voorwerp in zijn hand en ze hebben hem toen zekerheidshalve, omdat het wellicht het mes zou kunnen zijn waarover was gesproken, meteen met kracht tegen de muur gezet. Het was overigens geen mes en er is ook nooit een mes aangetroffen.’’

Vanwege het strafrechtelijk onderzoek legde A. zijn publiek functie neer. Volgens Hilversum1-kopman Hans Roos keert hij waarschijnlijk begin volgend jaar terug in de Hilversumse politiek.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.