Sonny’s Inc. met concert terug naar de basis

Sonny’s Inc. met concert terug naar de basis
Laren

,,Natuurlijk is het teleurstellend dat Lekker Laren niet doorgaat, maar ik kijk erg uit naar het concert dat we nu op 1 september op de Brink gaan geven. We gaan weer terug naar de basis, naar hoe het ooit begon in Laren”, zegt Sonny Hoogwerf.

Als we hem spreken zit hij op zijn racefiets. Even aan zijn conditie werken zo net na de vakantie. ,,Ook met het oog op het concert”, lacht hij.

Dertien jaar geleden stond Hoogwerf voor het eerst onder de bomen op de Brink met Sonny’s Inc. Live in Laren. Vanaf 2014 bouwde hij dat concert uit naar het vierdaagse evenement Lekker Laren op Plein 1945 met zijn eigen optreden centraal op de zaterdagavond. Dit jaar haakten belangrijke sponsors af. ,,Het evenement moest sinds vorig jaar kleiner en dat is voor sponsors vaak minder aantrekkelijk. We konden het risico niet nemen om het toch door te laten gaan”, zegt Hoogwerf die nog niet weet of ze het volgend jaar opnieuw gaan proberen met Lekker Laren. ,,Daar zijn we nu nog niet mee bezig.”

Sneltreinvaart

Na het afketsen van het evenement legde de entertainment-ondernemer bij wethouder Peter Calis zijn idee neer voor een concert op de Brink, zoals in de begin jaren. ,,Het college reageerde enthousiast. Het is echt in sneltreinvaart geregeld.”

Hoogwerf staat met een 12-koppige band op het podium. De bomen worden verlicht voor een sprookjesachtige sfeer en in het voorprogramma treedt The Teenz op. ,,Een popgroep gericht op tieners, die enorm aan de weg timmert.”

Zelf zingt de Laarder discoklassiekers, hedendaagse nummers en brengt hij een ode aan de Miami Sound Machine. Visueel ondersteund door live-beelden en graphics die een vj toont op een groot videoscherm achter het podium. Een feel-good concert noemt Hoogwerf het. Met een klein hapje en een drankje. ,,Iedereen is net terug van vakantie en dit concert moet dat zomergevoel een beetje vasthouden. Het wordt een feestje, dus trek je dansschoenen aan, zeg ik tegen iedereen.”

Aanvang 18.00 uur, kaarten via www.lekkerlaren.nl (7,50 euro) of bij aanvang op de Brink (10 euro).

Meer nieuws uit Gooi en Eemland