’O shit’, roept burgemeester Broertjes

Opperste concentratie: Broertjes in actie op het centre court van 't Melkhuisje. foto Henk Runhaar

Opperste concentratie: Broertjes in actie op het centre court van 't Melkhuisje. foto Henk Runhaar

Henk Runhaar
Hilversum

,,O shit’’, roept Pieter Broertjes heel on-Melkhuisje-achtig. Een boeiende slagenwisseling op het centre court van de Hilversumse tennisclub eindigde met een mispeer van de burgemeester. Maar Broertjes (62) sloeg zaterdag zeker geen modderfiguur.

Weer eens wat anders dan een speech bij zo’n jubilerende tennisclub. ’t Melkhuisje viert dit weekeinde het 120-jarig bestaan. Tuurlijk, Broertjes was zaterdagmiddag een soort van ’hoofdact’. Maar er werd van hem niet meer verlangd dan lekker een potje dubbelen. De burgemeester had er zin in. ,,Ik speel ’s winters met vrienden. Binnen. De rest van het jaar heb ik er eigenlijk geen tijd voor.’’

’t Melkhuisje is niet echt zijn club, bekent Broertjes. ,,Mijn moeder wilde hier geen lid worden, hoewel ze ook heel mooi woonde aan de Oude Enghweg. Toch te kakkineus, vond ze het hier.’’ Dat zit wel wat in, ooit gold er zelfs een postcodecheck voor mensen die lid wilden worden.

Kakkerig is het nog steeds bij de club verscholen in villawijk Trompenberg. Maar wat geeft dat, als je het leuk hebt met elkaar. Wat ook opvalt: tennis kan prima tot op respectabele leeftijd. Na de burgemeestersmatch, Broertjes speelde samen met Hilversumse VVD-leider Frits Vogel, waren er demonstratiewedstrijden geheel in de stijl van een eeuw geleden.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.