Bouwplan voor ’s-Gravelandseweg

Veertien twee-onder-één kapwoningen zijn gepland.

Susanne van Velzen
Hilversum

Er zit eindelijk beweging in het al jaren braakliggende perceel ’s-Gravelandseweg 72 in Hilversum. Bij de gemeente is een plan ingediend om er veertien twee-onder-één kapwoningen te bouwen.

Het gaat om een lange strook grond vanaf de ’s-Gravelandseweg tot aan de Hoge Naarderweg ter hoogte van het raadhuis. Het terrein loopt parallel aan de Koninginneweg. Op het stuk grond rust nu nog een bedrijfsbestemming. Een ontwerpbestemmingsplan om er woningbouw mogelijk te maken ligt ter inzage bij de gemeente.

Benzinepomp

Lange tijd was het terrein in gebruik bij de omroep als parkeerplaats. Ook stond er een benzinepomp voor omroeppersoneel. De laatste jaren staat er een hek voor de entree en is het terrein een grote wildernis.

De gemeente wil niet zeggen wie de eigenaar van het terrein is. Uit gegevens van het kadaster blijkt dat het terrein en het naastgelegen oude molenaarshuisje bijna tien jaar geleden zijn gekocht door Fremarona B.V., eigendom van de Hilversumse Stichting Administratiekantoor Citadel Real Estate van Frits Kroymans. Volgens een woordvoerster van Citadel is de grond enkele jaren geleden doorverkocht aan Dennenborgh Group in Soest. In het kadaster staat Fremarona echter nog steeds als eigenaar geregistreerd.

Op het terrein achter de molenaarswoning aan de ’s-Gravelandseweg stond van 1850 tot 1921 korenmolen De Ruiter. De eenvoudige molenaarswoning dateert uit 1852. Omstreeks 1919 maakte omliggende bebouwing en de groei van bomen het onmogelijk voldoende wind te vangen om de molen te laten functioneren. Twee jaar later werd de molen daarom noodgedwongen gesloopt. Het terrein, inclusief de woning, kwam in handen van de heer Heukensfeldt Slaghek. Hij begon er een garagebedrijf. De lange lap grond is ook vanaf de Hoge Naarderweg toegankelijk, naast het moderne blokvormige woonhuis op nummer 51.

Volgens het ontwerpbestemmingsplan mag het perceel bijna volledig bebouwd worden. De bouwhoogte is maximaal acht meter, parkeren kan bij de woningen. Het ingediende bouwplan voorziet in een doorkijk vanaf de ’s-Gravelandseweg richting het raadhuis.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.