Denen, Duitsers, Belgen en Fransen te gast bij voetbalclub SV Huizen

Aftrap Gooimeercup: voetballers van SV Huizen met de vlaggen van de deelnemende landen.© KASTERMANS STUDIO/BEN DEN OUDEN

Marjolein Vos
Huizen

Spelen tegen leeftijdsgenoten uit Duitsland, Denemarken, België en Frankrijk. Hoe leuk is dat?! Vrijdag en zaterdag zijn meer dan zevenhonderd voetballers in de leeftijd van tien tot zeventien jaar te gast op de voetbalvelden van SV Huizen.

Reden: de tweede editie van de Gooimeercup, het internationale jeugdtoernooi voor recreanten dat de Huizer voetbalclub organiseert, in samenwerking met Euro-Sportring. ,,Er zijn 59 teams ingeschreven gemiddeld goed voor 12 spelers’’, vertelt Henny Slokker, betrokken bij de organisatie van het toernooi.

Om het evenement succesvol te laten verlopen steken deze dagen zo’n vijftig vrijwilligers de handen uit de mouwen. Het toernooi wordt zaterdag aan het einde van de dag afgesloten met verschillende prijsuitreikingen per categorie. Dan hebben alle deelnemers in ieder geval vijf wedstrijden gespeeld. Meidenteams zijn dit jaar niet van de partij. Slokker hoopt dat dit volgend jaar wel het geval zal zijn.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.