Opmerkelijke drugsvondst aan Liebergerweg in Hilversum

Agenten ontmantelen de wietkwekerij aan de Liebergerweg.© Foto Caspar Huurdeman

Valentijn Bartels
Hilversum

Na een inval van de Fiod is er aan de Liebergerweg in Hilversum een wietplantage aangetroffen.

De kwekerij met 367 planten zat in een verborgen ruimte, die alleen via een lift in een toilet te bereiken was. Tijdens de inval, afgelopen maandag, werd bovendien geconstateerd dat er direct achter de voordeur van de woning een betonnen muur zat. Een 51-jarige man uit Hilversum is door de politie gearresteerd. Een woordvoerder van de politie meldt dat de kwekerij ’volledig in bedrijf was’. Inmiddels in de plantage ontmanteld.

Aanleiding was echter dat de Fiod onraad rook. Een woordvoerder van de fiscale opsporingsdienst laat weten dat de inval onderdeel is van strafrechtelijk onderzoek naar witwassen in Soest en Hilversum. ,,De inkomsten die de man opgeeft bij de Belastingdienst zijn niet toereikend om luxe goederen zoals auto’s en boten aan te schaffen. Het vermoeden is dat hij aankopen heeft gedaan met inkomsten uit criminaliteit. Door grote aankopen te doen heeft hij zijn criminele inkomsten witgewassen.’’

Bij de doorzoekingen is beslag gelegd op sieraden, exclusieve horloges, een motorboot en een trailer. Ook is er een oldtimer Kreidler meegenomen. Bovendien is beslag gelegd op administratie van de man.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.