'Facelift winkels Soest-Zuid start in september'

Jetty Claus
Soest

Bouwfonds is met de laatste loodjes bezig om te kunnen starten met de facelift voor winkelcentrum Soest-Zuid. De modernisering heeft veel voeten in de aarde gehad. Gemikt wordt op aanvang in september. Supermarkt C1000/Jumbo moet in november klaar zijn om niet klem te komen met de feestdagenverkoop.

De facelift van het winkelcentrum Soest-Zuid gaat definitief door, hebben de middenstanders van eigenaar Bouwfonds te horen gekregen. ,,Na de zomer, is de planning’’, bevestigen C1000-ondernemer Arnaud van de Graaf, Ronald de Beer van Primera en Trees Nelissen van boekhandel Van de Ven. Via ’anonieme’ tweets onder de naam winkelcentrum Soest-Zuid bleek al eerder dat er schot in zat. De woordvoerder van Bouwfonds geeft echter geen officiële reactie, omdat er nog twee handtekeningen gezet moeten worden. Het wachten is nog op de omgevingsvergunning, die ter inzage ligt.

,,De planning is dat er in september wordt gestart en dat onze winkel in november klaar is. We gaan daarvoor tweeënhalve week dicht en zijn dan op tijd klaar, voor de feestdagen’’, aldus Van de Graaf. Primera is in het nieuwe jaar aan de beurt. ,,Elke dag krijgen we vragen van klanten, wanneer het begint’’, vertelt de supermarktman. Soest is toe aan de ombouw van C1000 naar Jumbo. ,,Die formule past helemaal bij het bovenmodale publiek in Soest-Zuid. Met de vergrijzing krijgen de ouderen meer tijd en geld te besteden.’’

Van de Graaf verwacht dat de schare trouwe C1000-fans ook de voordelen ziet. ,,Jumbo heeft een veel groter assortiment dan C1000 die het vooral goed doet in vinexwijken met veel jonge gezinnen met hoge hypotheken. C1000 heeft veel aanbiedingen, waardoor mensen in een keer grote hoeveelheden inslaan. Jumbo biedt altijd lage prijzen.’’

Het hele winkelcentrum krijgt een moderner jasje met glaswanden, waarbij de karakteristieke puntdaken behouden blijven.

Het gesorteerd winkelaanbod van levensmiddelen wordt uitgebreid met onder meer een vishandel. ,,Compactheid is de kracht van het winkelgebied. Wij hebben in vergelijking met bijvoorbeeld de Van Weedestraat de beste faciliteiten voor de dagelijkse levensbehoeften. Door de langgerektheid van de Van Weedestraat is die nooit echt het hart van Soest geworden. Er komt ook meer daghoreca’’, aldus Van de Graaf.

Als de nieuwe uitstraling van het winkelcentrum een feit is, mag de openbare ruimte weleens worden aangepast. Dat is ook bij de andere Soester winkelcentra gebeurd. ,,De bankjes en ander straatmeubilair zijn verouderd en op het parkeerterrein liggen klinkertjes. Als je met een volle kar rijdt, word je niet blij. Een kratje met biertjes moet je een week laten staan, voordat je de flesjes open kan maken.’’ Van de Graaf hoopt op een inrichting van de Soesterbergsestraat die lijkt op een wandelpromenade. Daardoor rijdt het verkeer langzamer en ontstaat er een geheel met de winkels aan de overkant.

Meer nieuws uit GE

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.