Sloopkogel door oude Citybioscoop

Rick Bergfeld
Hilversum

De voormalige Citybioscoop aan de Hilversumse Herenstraat zal dit jaar nog gesloopt worden. In ruil komt er een appartementencomplex voor terug, goed voor vijftien woningen. Op de begane grond zal er plek zijn voor een winkel of horecagelegenheid.

Het oude bioscoopgebouw is tot 2015 actief gebruikt door bioscoopketen JT. Daarna is het pand niet meer gebruikt door de bioscoopketen vanwege de opening van de nieuwe bioscoop op het marktplein.

Filmfestival

Daarna heeft ATP Studio’s er als huurder zijn intrede gedaan. Dit bedrijf organiseert jaarlijks het Scenecs filmfestival. Begin 2016 is het pand ook enkele maanden het onderkomen geweest van de voormalige lokale omroep RTi Hilversum.

De sloop van het gebouw is iets dat al langere tijd op de planning staat. Toenmalig eigenaar Punt Beheer heeft al in een vroeg stadium kenbaar gemaakt dat er een woongebouw voor in de plaats zou komen. Ook toen werd het commerciële gedeelte op de begane grond genoemd.

Deze plannen zijn overgenomen door de nieuwe eigenaar, projectontwikkelaar en belegger Eliza Vastgoed. Deze partij kocht het pand vorige maand over van Punt Beheer. Op de website van deze nieuwe eigenaar wordt het project kort en bondig omschreven. ’Dit ambitieuze project combineert 15 stijlvolle stadswoningen met winkels op de begane grond.’

Op de website is een kleine schets te zien van het eindresultaat. Later zullen er meer schetsen volgen. Casper Landeweerd, eigenaar van Eliza Vastgoed, laat weten grootste plannen te hebben. „Dit najaar zal het gebouw tegen de vlakte gaan. Daarna begint de bouw van het appartementencomplex. Het gaat om woningen in het middeldure huursegment. Dat zijn woningen in de vrije sector.”

Balen

Bij de oplevering van dit appartementencomplex zal er op de begane grond dus ook plek zijn voor een winkel of onderneming. Hiervoor wordt nog naar een geschikte onderneming gezocht. Landeweerd verwacht in het najaar van 2018 de eerste woningen op te leveren.

Voor huurder ATP Studio’s komt het nieuws van de sloop niet als een verrassing. „Wij hebben al die tijd geweten dat het gebouw uiteindelijke gesloopt zou worden. Het huurcontract dat wij hebben getekend loopt namelijk tot oktober van dit jaar”, aldus directeur Arya Tariverdi. Jammer vindt hij het zeker.

„Het voormalige bioscoopgebouw is fantastisch en geschikt voor ons als bedrijf. We hebben een poging gedaan om het gebouw zelf over te nemen. Helaas konden we hiervoor de financiën niet rond krijgen. Dat is iets waar we heel erg van hebben gebaald.”

Tariverdi is op dit moment druk bezig het met het zoeken van een nieuw onderkomen en laat weten al de nodige bezichtigingen te hebben gehad. Het is de bedoeling dat het bedrijf wel in Hilversum blijft gevestigd.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.