Weesp-trainer Van Vark zes dagen present

FC Weesp-trainer René van Vark.© Foto Studio Kastermans

Jacob-Jan van de Groep
Weesp

Na het vertrek van trainer Mario Rijnsburger bij de zondagtak van FC Weesp hoefde de tweedeklasser niet ver van huis om een opvolger te vinden. René van Vark, die als assistent-trainer twee jaar Rijnsburger bijstond en al vijf jaar het zaterdagelftal onder zijn hoede heeft, schuift door.

Voor Van Vark breekt een drukke tijd aan. Hij is nu dus zowel verantwoordelijk voor de zaterdag-vierdeklasser als de zondag-tweedeklasser. ,,Ik heb er eigenlijk nooit over nagedacht, maar toen ze vroegen of ik interesse had om trainer te worden van het zondagteam was ik gelijk enthousiast. Natuurlijk zullen er wat dingen anders ingevuld moeten worden, want twee elftallen vergen veel tijd”, kijkt de coach vooruit. ,,Maar we hebben de eerste weken achter de rug en het ging eigenlijk heel soepel.”

Door zijn duobaan is Van Vark zes dagen in de week bij FC Weesp te vinden. Enkel de woensdagavond heeft hij nog vrij. Toch klaagt zijn vrouw niet dat hij de hele week van huis is. ,,Mijn vrouw staat volledig achter me. Onze zoon is selectiespeler bij FC Weesp dus ze is ook vaak op de club te vinden. Ik moet wel eerlijk zijn en toegeven dat ik een beetje ben doorgeslagen, maar ik ben een enorme liefhebber van het spelletje.”

Voor beide ploegen gelden andere doelstellingen. Weesp-zondag heeft volgens Van Vark maar één missie: niet degraderen. ,,Dat wordt een hels karwei. Vorig seizoen hadden we het al heel zwaar en de groep wordt wat ouder, dus we moeten gedoseerd aan de gang. Hopelijk kunnen we het kwartje onze kant op laten vallen.”

Met Weesp-zaterdag hoopt de trainer stiekem op een titel in de vierde klasse. ,,Vorig seizoen werden we tweede. Laten we stellen dat we minimaal gelijkwaardig willen presteren en waar mogelijk verbeteren. Misschien zit een kampioenschap er dan wel in.”

Van Vark, die bekend staat als people manager, heeft enorm veel zin in de uitdaging van twee teams coachen. ,,Ik sta er heel open minded in. De mensen in de groep staan centraal en ik ga mijn stinkende best doen er een mooi seizoen van te maken.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal