Weesper Moppen gaan toch weer los

Jacqueline Roest
Weesp

De Weesper Moppen gaan toch los het komende carnavalsfeest. Ondanks het feit dat de club vorig jaar zomer besloot te stoppen.

,,Dat vonden veel mensen natuurlijk niet leuk. Daarom is vrijwel unaniem door de leden besloten om in ons jubileumjaar (55, red.) een doorstart te maken”, meldt Prins Obie de Eerste, die net als vorig jaar de scepter zwaait.

Die beslissing viel eind november tijdens een besloten vergadering. Op Facebook was toen te lezen: ’We gaan door, maar zonder alle protocollen. Dus voorlopig geen sleuteloverdracht op het stadhuis. En ook geen bord Tobbegat op de plaatsnaamborden.’

Prins Obie laat weten dat deze plotselinge doorstart - in afgeslankte vorm - wel gevolgen heeft. Door alle verandering zijn de huidige leden niet in de gelegenheid geweest een groots jubileumfeest te organiseren. ,,Dat schuiven we daarom op naar volgend jaar. Dit jaar dus een kleinschaliger feest. Als residentie maken we gebruik van restaurant La Ruelle (Oudegracht 3a), dat in het carnavalsweekend (6-7-8 februari) omgetoverd wordt tot feestpaleis.”

Op zaterdag 6 februari (20.30 uur) vindt het Groot-Carnaval plaats. Te gast is de overkoepelende organisatie Federatie Europese Narren.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.