De Ploegh verhuist naar Amersfoort

Joyce Huibers
Soest

Kunstenaarsvereniging De Ploegh, een van de oudste van ons land, verhuist in april naar Amersfoort. Op 19 april zal het haar deuren openen op de nieuwe locatie in het Cultuurhuis in De Flint op de Coninckstraat 58 in Amersfoort.

Voorzitter van De Ploegh Mirjam Barendregt vertelt: ,,De Ploegh is in 1934 in Amersfoort opgericht. Daar hebben we zeventig jaar met plezier gezeten. Toen er geen geschikte accommodatie meer te vinden was, verhuisden we uit noodzaak naar Soest. We hebben hier tien jaar lang exposities georganiseerd. Het idee om terug te gaan naar onze wortels heeft wel altijd op de achtergrond gespeeld. Nu zich weer een mogelijkheid voordeed, hebben we die met beide handen aangegrepen.’’

,,De verhuizing naar Amersfoort werd in oktober bekendgemaakt en vanaf april gaat het gebeuren.’’

,,We openen daar met een grootse tentoonstelling over miniaturen, waarin werken van vijftien bij vijftien centimeter en van één bij één meter elkaar afwisselen.’’

Daarnaast is er een tweede Ploegh-expositie in de Joriskerk. ,,Deze expositie heet ’Verbinding’ en moet de verbinding met Amersfoort weer kracht bij zetten.”

In de toekomst zullen in het oude gebouw van De Ploegh op de Pimpelmees 3 in Soest door andere verenigingen nieuwe tentoonstellingen worden gehouden. Of deze de exposities van De Ploegh gaan evenaren, is afwachten.

Meer nieuws uit GE

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.