Spaanse verpleegkundigen aan de slag in Bussumse ouderencentrum Godelinde

Redacteur De Gooi- en Eemlander
Bussum

Vier Spaanse verpleegkundigen zijn in dienst genomen door de Bussumse zorgcentra Godelinde, De Zandzee en De Gooise Warande. Deze week kwamen zij naar Nederland. Zij hebben al kennis gemaakt met collega's en bewoners van huize Godelinde.

In Spanje zijn meer dan duizend jonge vakbekwame verpleegkundigen werkloos, mede als gevolg van de economische crisis in dat land. Feit is ook dat 'in Nederland, en vooral in Gooi en Vechtstreek, voor de ouderenzorg bijna geen verpleegkundigen te vinden zijn'.

De Bussumse ouderencentra hebben ervaring opgedaan met Spaans zorgpersoneel tijdens vakanties van hun bewoners in Spanje. De conclusies zijn dat verpleegkundigen daar universitair geschoold zijn en dat de professionals traditioneel groot respect voor ouderen aan de dag leggen.

Drie van de vier Spanjaarden (uit Murcia) wonen nu in Bussum, een in Amsterdam. De eerst weken zullen zij meelopen met Nederlandse zorgverleners om ervaring op te doen. Ook bekwamen zij zich in de Nederlandse taal. Nadien gaan zij zelfstandig aan de slag.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.